Morzsás áfonyás-joghurtos sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 40 perc
  • 180° C
  • 160° C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi süteményhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 250 g áfonyás joghurt
  • 40 g cukor
  • 1/2 cs. vaníliapudingpor
  • 2 tojásfehérje habbá verve
  • 80 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
  • 400 g szárított hüvelyesek elősütéshez
  • Kevés porcukor a szóráshoz

a morzsához:

  • 100 g liszt
  • 80 g vaj
  • 70 g cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőformát kenjük ki, a tésztát tekerjük ki, a sütőpapírt távolítsuk el és helyezzük a formába. Alternatív megoldásként a tésztát a sütőpapírral együtt is helyezhetjük a formába, így a forma kikenését megspórolhatjuk. A formán túlérő részeket hajtsuk vissza, így megerősíthetjük a tészta szélét.

  3. Lépés 3

    A sütőpapírt vágjuk össze, rakjuk a tésztára,és töltsük meg a szárított hüvelyesekkel. 10 perc alatt a sütőben a legalsó sínen süssük elő, majd kivéve, a sütőpapírt a hüvelyesekkel együtt távolítsuk el. Hagyjuk a tésztát kihűlni.

  4. Lépés 4

    Az áfonyás joghurtot cukorral és vaníliapudingporral keverjük össze, majd a tojáshabot és az áfonyát óvatosan keverjük bele. A joghurtmasszát öntsük a kihűlt tésztára.

  5. Lépés 5

    A morzsa elkészítéséhez a lisztet, vajat és a cukrot kézzel gyúrjuk át és a joghurt massza tetejére morzsoljuk.

  6. Lépés 6

    A sütőben középső sínen kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral szórjuk meg a tetejét.

Tipp

Áfonya helyett kipróbálhatjuk a receptet például meggyel is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!