Nagymama aszaltszilvás kalácsa

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 - 40 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 kalácshoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat és ízlés szerint édesítsük cukorral.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát tekerjük ki a tepsire a sütőpapírral együtt, és az olvasztott, langyos vajjal kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Erre kenjük a tölteléket, a tésztát tekerjük fel, majd vágjuk kb. 2 cm széles szeletekre és a szeleteket helyezzük egy 26 cm átmérőjű, vajjal kikent tortaformába.

  5. Lépés 5

    Felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 30 - 40 percig süssük.

Tipp

A reszelt almából kissé nyomkodjuk ki a felesleges levet, mielőtt a tésztára tesszük, nehogy eláztassa a tésztát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!