Quiche húsvéti sonkával, tormával és főtt tojással

  • kb. 45 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tespihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 2-3 tojás
  • 2 db krémsajt (125 g)
  • 25 g sajt (parmezán jellegű) reszelve
  • Só, bors ízlés szerint
  • 200-400 g húsvéti sonka vékony szeletekre vágva
  • Kevés torma reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hozzávalókat jól keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.

  3. Lépés 3

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a sütőpapírt távolítsuk el, a tésztát tegyük olajjal kikent sütőformába. A kilógó tésztaszéleket igazítsuk a forma pereméhez.

  4. Lépés 4

    A csíkokra vágott sonkát, a felkockázott főtt tojást és egy kevés reszelt tormát tegyük a tésztára, majd a tojásos, krémsajtos masszát öntsük rá.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ha a tésztát ropogósan szeretjük, az első 10 percben a sütő alján süssük, majd ezután tegyük a középső sínre, és így süssük készre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!