Négysajtos pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 - 12 perc
  • 250 °C
  • 230 °C

Hozzávalók Hozzávalók 2-4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 paradicsomkonzerv darabolt
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk a díszítéshez oregánó morzsolva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 8 dkg mozzarella darabolva
  • 8 dkg gorgonzola morzsolva
  • 8 dkg ricotta morzsolva
  • 8 dkg ementáli reszelve
  • 10 dkg fekete olajbogyó magozva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 250°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.

  3. Lépés 3

    Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat és a fokhagymát pároljuk üvegesre.

  4. Lépés 4

    Adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük sűrű masszává. Keverjük hozzá a sűrített paradicsompürét, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítsük.

  5. Lépés 5

    Tegyük félre hűlni.

  6. Lépés 6

    A sajtokat vágjuk egyforma darabokra. A paradicsommártást kenjük a tésztára, majd tegyük rá a sajtdarabkákat. Szórjuk rá az olajbogyót is, és a maradék olajat csurgassuk rá.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre, szeleteljük, és még forrón tálaljuk.

Tipp

Bármilyen sajtot használhatunk, keményet, lágyat, frisset, de akkor a legfinomabb, ha eltérő ízvilágúakat használunk, pl füstöltet vagy pikánsat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!