Négysajtos pizza
- 10 - 12 perc
- 250 °C
- 230 °C
Hozzávalók Hozzávalók 2-4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 3 ek olívaolaj
- 1 paradicsomkonzerv darabolt
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 tk a díszítéshez oregánó morzsolva
- Só, bors ízlés szerint
- 8 dkg mozzarella darabolva
- 8 dkg gorgonzola morzsolva
- 8 dkg ricotta morzsolva
- 8 dkg ementáli reszelve
- 10 dkg fekete olajbogyó magozva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 250°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és aprítsuk fel.
-
Lépés 3
Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat és a fokhagymát pároljuk üvegesre.
-
Lépés 4
Adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük sűrű masszává. Keverjük hozzá a sűrített paradicsompürét, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítsük.
-
Lépés 5
Tegyük félre hűlni.
-
Lépés 6
A sajtokat vágjuk egyforma darabokra. A paradicsommártást kenjük a tésztára, majd tegyük rá a sajtdarabkákat. Szórjuk rá az olajbogyót is, és a maradék olajat csurgassuk rá.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre, szeleteljük, és még forrón tálaljuk.
Bármilyen sajtot használhatunk, keményet, lágyat, frisset, de akkor a legfinomabb, ha eltérő ízvilágúakat használunk, pl füstöltet vagy pikánsat.