Nyúlfilé leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 - 35 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A nyúlhús szeleteket sózzuk és borsozzuk, és 2 ek. vajon jól süssük át. Vegyük ki a serpenyőből, hagyjuk hűlni, és a visszamaradt léhez öntsük a konyakot, és ezt tálalás előtt még egyszer főzzük fel.

  3. Lépés 3

    A hagymát és a gombát a maradék vajon pirítsuk meg, addig főzzük, amíg a leve elfő. Hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A vajas leveles tésztát sütőpapírral tekerjük ki, vágjuk négy egyenlő részre, kenjük meg a hagymás masszával, és mindegyikre tegyünk egy szelet húst. A tésztát tekerjük fel, és felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A nyúlhús egy fehér típusú vadhús, amelynél figyelni kell, hogy ne használjunk a húshoz túl sok fűszert, amely elnyomja a nyúlhús természetes vad ízét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!