Nyúlfilé leveles tésztában
- kb. 30 - 35 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 4 szelet nyúlhús
- 4 ek vaj
- 200 g gomba szeletelve
- 1 fej hagyma finomra kockázva
- 1 cl konyak
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A nyúlhús szeleteket sózzuk és borsozzuk, és 2 ek. vajon jól süssük át. Vegyük ki a serpenyőből, hagyjuk hűlni, és a visszamaradt léhez öntsük a konyakot, és ezt tálalás előtt még egyszer főzzük fel.
-
Lépés 3
A hagymát és a gombát a maradék vajon pirítsuk meg, addig főzzük, amíg a leve elfő. Hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A vajas leveles tésztát sütőpapírral tekerjük ki, vágjuk négy egyenlő részre, kenjük meg a hagymás masszával, és mindegyikre tegyünk egy szelet húst. A tésztát tekerjük fel, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.
A nyúlhús egy fehér típusú vadhús, amelynél figyelni kell, hogy ne használjunk a húshoz túl sok fűszert, amely elnyomja a nyúlhús természetes vad ízét.