pizzás csigák szárított paradicsommal

Pizzás csigák szárított paradicsommal

és olívabogyóval
  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 250 g krémsajt
  • 1 ek. kapribogyó apróra vágva
  • 75 g szárított paradicsom apróra vágva
  • 75 g fekete olajbogyó kimagozva, karikákra vágva
  • 1 ek. friss zsálya apróra vágva
  • 2 ek. friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • őrölt só és bors
  • 50 g fűszervaj olvasztva
pizzás csigák szárított paradicsommal

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez az összes összetevőt összekeverjük, kivétel a fűszervajat és a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd bőségesen megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a tészta felső szélét körülbelül 2 cm-es csíkban szabadon hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát feltekerjük, és körülbelül 2-3 cm-es szélesen bevágjuk úgy, hogy ne teljesen vágjuk el a tekercset. Minden második csigát hajtsuk ki a másik oldalra.

  5. Lépés 5

    A pizzás csigákat a sütő alsó sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor még meleg, kenjük be az olvasztott fűszervajjal.

Tipp

A csigákat megtölthetjük friss paradicsommal, fetával és hagymával is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!