Ólomüveg hatású mézeskalács dísz

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 6 - 7 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8-10 mézeskalácshoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát vegyük ki a csomagolásból, lisztezett deszkán nyújtsuk 3 - 4 mm vastagságúra.

  3. Lépés 3

    Válasszunk karácsonyi motívumú kiszúrókat, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt.

  4. Lépés 4

    A nagyobbakkal szúrjuk ki a süteményeket, majd a kisebb méretű kiszúrókkal lyukasszuk ki a nagyokat. Egy helyen szúrjunk lyukat is a süteménybe, ide fogjuk fűzni a zsinórt.

  5. Lépés 5

    A savanyú cukorkát erős zacskóban, sodrófa segítségével törjük apróra, morzsalékosra.

  6. Lépés 6

    A süteményeket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd tejjel kenjük meg.

  7. Lépés 7

    A sütemények közepére tegyünk egy mokkáskanálnyi cukormorzsát, vagy amennyit a forma megkíván.

  8. Lépés 8

    A kekszeket előmelegített sütőben 6 - 7 perc alatt süssük készre, majd a sütőpapíron hagyjuk kihűlni, majd a zsinórnak szánt furatot még melegen, amikor még puha a tészta, újra lyukasszuk át.

Tipp

A cukorkás mézesek tárolásakor vigyázzunk, mert összeragadhatnak. Legjobb, ha nem tesszük őket egymásra.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!