Óriás garnéla levelestésztán

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
3.8 / 5
5 Bewertungen
  • 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 - 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400 g garnéla kiolvasztva
  • 2 db mogyoróhagyma aprítva
  • 1 ek liszt
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 ek kapor aprítva
  • 40 g vaj
  • 1/8 l húsleveles
  • 1/8 l tejszín
  • 1 ek gyömbér őrölve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és felvert tojással kenjük meg. A tésztaszélek alá helyezzünk gyűrt, olajjal kicsit megkent alufóliát, hogy megemelje a tésztát, így később a töltelék nem folyik ki.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk meleg helyen.

  4. Lépés 4

    A vajat serpenyőben olvasszuk fel. A garnélát pirítsuk át, és szedjük ki. A maradék vajon futtasuk meg a mogyoróhagymát, adjuk hozzá a lisztet, és főzzük fel a tejszínnel. Öntsük fel a húslevessel. A szószt kis lángon főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk. Sózzuk és borsozzuk. A kaprot, garnélát és gyömbért adjuk hozzá, keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát rakjuk meg a töltelékkel, és legjobb, ha egyben tesszük az asztalra, és késsel, vagy kanállal porciózzuk.

Tipp

Friss mediterrán salátával tálaljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!