Óriás garnéla levelestésztán
- 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 - 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g garnéla kiolvasztva
- 2 db mogyoróhagyma aprítva
- 1 ek liszt
- Só, bors ízlés szerint
- 2 ek kapor aprítva
- 40 g vaj
- 1/8 l húsleveles
- 1/8 l tejszín
- 1 ek gyömbér őrölve
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és felvert tojással kenjük meg. A tésztaszélek alá helyezzünk gyűrt, olajjal kicsit megkent alufóliát, hogy megemelje a tésztát, így később a töltelék nem folyik ki.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk meleg helyen.
-
Lépés 4
A vajat serpenyőben olvasszuk fel. A garnélát pirítsuk át, és szedjük ki. A maradék vajon futtasuk meg a mogyoróhagymát, adjuk hozzá a lisztet, és főzzük fel a tejszínnel. Öntsük fel a húslevessel. A szószt kis lángon főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk. Sózzuk és borsozzuk. A kaprot, garnélát és gyömbért adjuk hozzá, keverjük össze.
-
Lépés 5
A leveles tésztát rakjuk meg a töltelékkel, és legjobb, ha egyben tesszük az asztalra, és késsel, vagy kanállal porciózzuk.
Friss mediterrán salátával tálaljuk!