Paradicsomos – ruccolás – parmezános rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 250 g tejszín
  • 100 g sovány túró
  • 100 g friss parmezán reszelve
  • 1 tojás
  • 2-3 ek kukoricakeményítő
  • 4 ek fenyőmag finomra aprítva
  • 200 g paradicsom magozva csíkokra vágva
  • 100 g ruccola durvára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 ek ecet
  • Só, bors, szerecsendió és cukor ízlés szerint
  • 5 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejszínt keverjük simára. A túrót, parmezánt, tojást, keményítőt és fenyőmagot keverjük hozzá.

  3. Lépés 3

    A paradicsomot és fokhagymát keverjük össze, ecettel és fűszerekkel ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A rétestésztát a csomagoláson leírtak szerint készítsük elő.

  5. Lépés 5

    Egy réteslapot kenjünk meg olívaolajjal, majd egy másikat fektessünk rá, és ezt is kenjük meg. Így készítsük el mindhárom réteshez.

  6. Lépés 6

    A tölteléket tegyük az előkészített rétesekre, a tésztaszéleket hajtsuk be, tekerjük fel, jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék ne folyjon ki. A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük meg olívaolajjal.

  7. Lépés 7

    A rétest villával szurkáljuk meg pár helyen, hogy sütéskor a gőz távozni tudjon.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 percig süssük.

Tipp

Parmezánforgácsos rukkolasalátával kínáljunk, amelyet meglocsolunk extraszűz olívaolajjal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!