Pfalzi hagymás pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 fő részére:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 80 dkg hagyma vékony karikákra vágva
  • 200 g szalonna szeletelve
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 2 tk kömémny őrölve
  • 1/4 l tejszín (édes)
  • 2 tojás sárgája
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát kevés olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymát, 5 percig süssük, majd hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A tejszínt a tojásokkal verjük fel, a hagymás masszát keverjük bele.

  4. Lépés 4

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és a tésztaszéleket hajtsuk be.

  5. Lépés 5

    A hagymás masszát kenjük a pizzatésztára.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.

Tipp

Még melegen, egy pohár fehérborral tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!