Pikáns húsos rétes

Pikáns húsos rétes

  • kb. 30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 400 g darált hús
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 4 db csemegeuborka szeletelve
  • 3 db nagy paradicsom felszeletelve
  • 200 g sonka csíkokra vágva
  • 2 ek petrezselyem apróra vágva
  • 3 ek Olaj
  • 1 tk oregánó
  • Só és bors
  • vaj vagy margarin a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát pirítsuk át olajon a petrezselyemmel együtt.

  3. Lépés 3

    A darált húst keverjük össze zsemlemorzsával és tojással, majd fűszerezzük oregánóval, sóval és borssal.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét vigyük fel a tésztára, és a pirított hagymát tegyük a töltelékre. Erre fektessük a szeletelt uborkát, paradicsomot és sonkacsíkokat.

  5. Lépés 5

    A tésztaszéleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel. A széleket jól nyomjuk össze. A rétest varrattal lefele helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg olvasztott vajjal.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Szárított paradicsomot kínálhatunk hozzá kísérőnek.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!