Pikáns réteskosárkák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 5 - 10 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
  • 1 cs. friss sajtkészítmény
  • 1 cs. friss sajtkészítmény zöldfűszerekkel
  • joghurtos-zöldfűszeres mártogató
  • bors
  • vaj a kenéshez
  • olívabogyó
  • paprika csíkokra vágva, tetszés szerint
  • sárgarépa csíkokra vágva, tetszés szerint
Különleges előételre vagy snackre vágysz? Ajánljuk a friss rétestésztából készített pikns réteskosárkákat. Pikáns töltelékkel, egy élmény!

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss sajtkrémhez keverjük hozzá a borsot.

  3. Lépés 3

    A formákat olvasztott vajjal kenjük ki.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokból vágjunk négy négyzet alakú lapot, és az így kapott lapokat helyezzük négyesével egymásra, de közéjük kenjünk vajat, majd tegyük a formákba.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 5 - 10 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    A kihűlt kosárkákat ízlés szerint töltsük meg sajtkrémmel, mártogatóval vagy zöldfűszeres sajtkrémmel, és díszítsük a csíkokra vágott zöldségekkel.

Tipp

Ha mártogatóssal töltjük meg a kosárkákat, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl híg a töltelék, nehogy hamar eláztassa a réteslapokat. Amint elkészül, azonnal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!