Pizza fűszeres gorgonzolával
0 Bewertungen
        		
                - kb. 12 perc
- 230 °C
- 210 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 fej hagyma szeletelve
- 1 köteg póréhagyma karikára vágva
- 100 g füstölt szalonna csíkokra vágva
- 100 g gouda sajt reszelve
- 150 g krémtejszín
- 100 g gorgonzola morzsolva
                                    Ezzel készítsd:                                
                                 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 230°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A hagymát vágjuk szeletekre, a póréhagymát karikákra. A szalonnát csíkozzuk fel, a goudát reszeljük le. 
- 
            Lépés 3A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A krémtejszínt kenjük a tésztára, a hagymát, szalonnát és a kétféle sajtot szórjuk rá. 
- 
            Lépés 4Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 12 perc alatt süssük készre. 
- 
            Lépés 5A kész pizzát vegyük ki a sütőből, csúsztassuk ki vágódeszkára és pizzavágóval szeleteljük fel. Forrón tálaljuk! 
                Tipp
            
            Gorgonzola helyett már kéksajtot is használhatunk, Roquefortot vagy Stiltont is.
 
                 
                    		 
                    			     
                    			    