Pizza gombával – Pizza ai funghi
0 Bewertungen

- kb. 10 - 12 perc
- 230 °C
- 210 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- pizzaszósz vagy paradicsomszósz
- 500 g champignon vagy más gomba vékonyra szeletelve
- Fél citrom leve
- 2 cs. mozzarella vékonyra szeletelve
- Só, bors ízlés szerint
Ezzel készítsd:

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 230°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gombát szeleteljük fel és fél citrom levét locsoljuk rá.
-
Lépés 3
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, kenjük meg a pizzaszósszal a tésztát, majd halmozzuk rá a mozzarellaszeleteket és a gombát, sózzuk és borsozzuk.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben alsó sínen, kb. 10 - 12 percig süssük.
Tipp
Ez a pizza ízlés szerint sonkával, vagy szalonnaszeletekkel elkészítve is nagyon finom.