Pizzagyűrűk fetával, szalonnával és paradicsommal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 200 g paradicsom felkockázva
  • 100 g szalonna felkockázva
  • 150 g fetasajt
  • 100 g kukorica
  • Zöld olivabogyó magozva
  • 1 köteg póréhagyma karikára vágva
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paradicsomot mossuk meg, és kockázzuk fel. A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk karikákra.

  3. Lépés 3

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire.

  4. Lépés 4

    A paradicsomot, póréhagymát, szalonnát, kukoricát és olívát tegyük a tésztára.

  5. Lépés 5

    Kevés sóval és borssal fűszerezzük, majd a fetasajtot is morzsoljuk rá. Az így előkészített pizzát hosszában tekerjük fel, majd a sütőpapírt távolítsuk el.

  6. Lépés 6

    A feltekert tésztát vagdossuk be, de ne vágjuk át!

  7. Lépés 7

    A tekercsből formázzunk gyűrűt, a végeket nyomjuk össze. Kevés liszttel hintsük meg, és pár helyen szurkáljuk meg.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük készre.

Tipp

A pizzatésztát a feltétek alatt megkenhetjük és kis fokhagymás tejföllel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!