Tápláló

Quiche gyökérzöldségekkel

  • kb. 35-40 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 gyökérzöldséges quiche-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 250 g krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 2 ek. torma frissen reszelve
  • 4 tojás
  • 80 g kecskesajt morzsolva
  • 500 g gyökérzöldség (pl. zeller, répa, paszternék) meghámozva, lereszelve
  • 1 lilahagyma karikákra vágva
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémtejszínt, tormát, tojást és kecskesajtot összekeverjük és sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és jól elkeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy kerek formába fektetjük. A lelógó tésztaszéleket ízlésesen visszahajtjuk a szélekre. A tésztára öntjük a masszát és a tetejére tesszük a hagymakarikákat.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Akik szeretik, adhatnak még hozzá kockára vágott sonkát, vagy szalonnát is és tálalás előtt még megszórhatják friss reszelt tormával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!