Pizzaholdak fetával és paprikával

  • 10 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 150 g feta apróra kockázva
  • 1/2 piros paprika apróra kockázva
  • 1 szál újhagyma vékonyra karikázva
  • Oregánó és kakukkfű finomra aprítva
  • Olívaolaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, kb. 10 cm átmérőjű szaggatóval szúrjunk ki belőle köröket.

  3. Lépés 3

    Az körök egyik felére tegyünk fetát, paprikát és újhagymát, zöldfűszerekkel szórjuk meg. A tésztaszéleket kevés vízzel kenjük meg, hajtsuk félbe, nyomkodjuk össze. Félhold alakú táskákat kapunk.

  4. Lépés 4

    A félholdakat olívaolajjal kenjük meg, előmelegített sütőben alsó sínen kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tipp

A feta-paprika variáció helyett próbáljuk ki mozzarellás-paradicsomos töltelékkel is, ebben az esetben zöldfűszernek válasszuk a bazsalikomot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!