Puncstortácskák
- kb. 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók kb. 10 kekszhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 2-3 ek ribizlilekvár a töltelékhez
A mázhoz:
- Kevés piros színű ételfesték
- 1 tk víz
- 1 tojásfehérje
- 250 g porcukor
- 2 cl rum
- 1 ek citromlé
- Pisztácia aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekrjük ki, és szaggassunk belőle virág alakú kiszúróval kekszeket.
-
Lépés 3
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra. Sütés után rögtön vegyük le a tepsiről, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A kekszeket lekvárral illesszük egymáshoz.
-
Lépés 5
Készítsük el a mázat. Egy kevés ételfestéket oldjunk fel 1 teáskanál vízben. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, lassan adjuk hozzá a porcukrot, majd a rumot, citromlevet és ételfestéket is keverjük hozzá.
-
Lépés 6
A kekszeket vonjuk be a mázzal, aprított pisztáciával díszítsük, és hagyjuk száradni.
A cukormáz helyett használhatunk készen kapható puncsmázat is.