Puncstortácskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók kb. 10 kekszhez:

A mázhoz:

  • Kevés piros színű ételfesték
  • 1 tk víz
  • 1 tojásfehérje
  • 250 g porcukor
  • 2 cl rum
  • 1 ek citromlé
  • Pisztácia aprítva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekrjük ki, és szaggassunk belőle virág alakú kiszúróval kekszeket.

  3. Lépés 3

    180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra. Sütés után rögtön vegyük le a tepsiről, és hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A kekszeket lekvárral illesszük egymáshoz.

  5. Lépés 5

    Készítsük el a mázat. Egy kevés ételfestéket oldjunk fel 1 teáskanál vízben. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, lassan adjuk hozzá a porcukrot, majd a rumot, citromlevet és ételfestéket is keverjük hozzá.

  6. Lépés 6

    A kekszeket vonjuk be a mázzal, aprított pisztáciával díszítsük, és hagyjuk száradni.

Tipp

A cukormáz helyett használhatunk készen kapható puncsmázat is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!