vegán zöldséges quiche

Vegán zöldséges quiche

  • kb. 45 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók egy 28 cm  quiche formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 100 g gomba vékony szeletekre vágva
  • 3 sárgarépa hámozva, reszelve
  • 1 vöröshagyma hámozva, gyűrűkre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma hámozva, apróra vágva
  • 1 kis cukkini szeletelve
  • 300 ml szójajoghurt
  • 1 ek. fűszerkeverék
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk. kurkuma
  • őrölt só és bors
  • kevés olaj a sütéshez
vegán zöldséges quiche - hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy kerek tortaformát vajazzunk ki, és tegyük bele a tésztát, a kilógó tésztaszélekkel erősítsük meg a forma oldalát és a villával szurkáljuk meg a tészta alját.

  3. Lépés 3

    A gombát dinszteljük meg egy kevés olajon. Tegyük a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát, a cukkinit és a gombát a tésztára.

  4. Lépés 4

    Keverjük össze a szójajoghurtot, a fűszerkeveréket (delikátot), a kukoricakeményítőt, a szerecsendiót, a kurkumát, a sót és a borsot, majd öntsük rá a zöldségekre.

  5. Lépés 5

    A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Könnyedén díszíthetjük a zöldséges quiche-t hosszában csíkokra hámozott cukkinivel és sárgarépával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!