Rebarbarás rétes

Rebarbarás rétes

  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 1 kg rebarbara hámozva és kb. 15 cm hosszú darabokra vágva
  • 200 g porcukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 80 g mandula darálva
  • 50 g vaj vagy margarin
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 100 g kristálycukor
  • Kevés fahéj őrölve
  • vaj vagy margarin a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A rebarbarát keverjük össze kristálycukorral és kb. 1/4 órát hagyjuk állni.

  3. Lépés 3

    A vajat vagy margarint melegítsük fel, ebben pirítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát, majd adjuk hozzá a mandulát, vaníliáscukrot, porcukrot és a reszelt citromhéjat.

  4. Lépés 4

    A tésztát szórjuk meg a morzsával. Mindegyikre helyezzünk 3 - 3 rebarbaradarabot, a tésztalapok szélét hajtsuk be és tekerjük fel a réteseket. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük és olvasztott vajjal vagy margarinnal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük készre.

Tipp

Keverjünk össze 250 g tejszínt 2 evőkanál mézzel, szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel, és ezzel kínáljuk a rétest. Ez a rebarbara ízét még intenzívebbé teszi.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!