Rebarbarás sütemény
- 30 perc
- 200 °C
- 210 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 750 g rebarbara megmosva, meghámozva, felkockázva
- 200 ml habtejszín
- 3 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 8 ek finomszemcsés kristálycukor
- Csipet só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A tésztát villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
A felkockázott rebarbarát 3 ek kristálycukorral keverjük össze, és egyenletesen oszlassuk el a leveles tészta felületén.
-
Lépés 4
A habtejszínt, tojást, vaníliás cukrot, maradék kristálycukrot egy csipet sóval verjük habbá, és simítsuk a rebarbarára.
-
Lépés 5
A süteményt előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 perc alatt süssük készre, amíg a szélek aranybarnák nem lesznek.
A rebarbarát zöldséghámozóval pucoljuk meg, hasonló módon, mint a spárgát. Figyeljünk rá, hogy a leve színe nagyon fog, illetve fontos, hogy a rebarbara levele nem ehető, sőt, mérgező!