Rétes torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 45 + 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 római tálhoz:

Túrótöltelékhez:

  • 500 g túró
  • 100 g cukor
  • Fél citrom héja reszelve
  • 1 cs vaníliás cukor

Máktöltelékhez:

  • 200 g mák darálva
  • 2-3 db alma reszelve
  • 100 g cukor
  • Fél citrom héja reszelve

Cseresznye/meggy töltelékhez:

  • 1 kg cseresznye vagy meggy magozva
  • 100 g cukor
  • Késhegynyi fahéj és szegfűszeg őrölve

Tészta kenéséhez:

  • 1/2 l tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás

Elkészítés

  1. Lépés 1

    Egy római tálat áztassunk vízbe, minimum 3 órára.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A töltelékekhez keverjük össze a hozzávalókat.

  4. Lépés 4

    A beáztatott római tálat kenjük ki vajjal.

  5. Lépés 5

    A római tál aljába helyezzünk 4 réteslapot úgy, hogy az edény oldalát is befedjük. A meggyes töltelék felét halmozzuk a réteslapokra, majd erre tegyünk 1 félbehajtott réteslapot, tejfölös keverékkel megkenve.

  6. Lépés 6

    Erre rétegezzük a mákos töltelék felét, majd egy újabb félbehajtott, tejfölös keverékkel megkent réteslapot tegyünk rá.

  7. Lépés 7

    A túrós töltelék felét rétegezzük, majd újabb félbehajtott réteslap következik.

  8. Lépés 8

    Az 5., 6., 7. lépéseket ismételjük meg, majd az egészet fedjük be a maradék réteslapokkal. A tetejét alaposan kenjük meg a tejfölös keverék maradékával.

  9. Lépés 9

    210 °C-ra előmelegített sütőben süssük meg, 45 percig fedővel, majd azt levéve további 10 - 15 percig, hogy a teteje szép aranybarna legyen.

Tipp

A töltelékbe a cukor mennyiségét ízlés szerint növelhetjük, csökkenthetjük. Teljes kiőrlésű rétestésztával elkészítve is nagyon finom!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!