sajttorta vaníliás kiflivel

Sajttorta vaníliás kiflivel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Imádod a sajttortát és a vaníliás kiflit? Most mindkettőt élvezheted egyszerre! Készítsd el ezt a különleges, citrusos-vaníliás sajttortát Tante Fanny friss vajas vaníliás kifli tésztából, amivel a karácsonyi asztal abszolút sztárja lehetsz! Ünnepi hangulat egy szeletben, próbáld ki te is!

  • 25 - 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc (plusz 4 óra hűlés)

Hozzávalók kb. 26∅ cm formához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 160°C- ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Kb. 100 g- ot vegyünk el a tésztából és ebből 12 db vaníliáskiflit formázunk. Helyezzük a vaníliáskifliket egy sütőpapírral borított sütőlapra. A maradék tésztát nagyobb darabokra tépjük és egy másik sütőlapra helyezzük. A sütő középső sínen 8 – 10 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztákat. A vaníliáskifliket még melegen megszórjuk porcukorral. A maradék tésztadarabokat hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztadarabokat szétmorzsoljuk. A tésztamorzsát vajjal és sóval jól összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és a vaníliakiflimasszát az aljára rakjuk. Jól nyomjuk össze, hogy összeálljon.

  5. Lépés 5

    A friss sajtot, citrom levét és héját, cukrot és a vaníliavelőt jól összedolgozzuk. A tejfölt egy edényben megmelegítjük, és a zselatint hozzáadjuk. Addig keverjük, míg a zselatin felolvad.

  6. Lépés 6

    A tejfölhöz adjuk a krémsajtot, jól átdolgozzuk és a masszát az alapra rakjuk.

  7. Lépés 7

    A sajttortát 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük és pihentetjük. Végül eltávolítjuk a tortaformát és a 12 db vaníliáskiflivel díszítjük.

Tipp

Az alaphoz használhatunk maradék kekszeket vagy régebbi vaníliáskiflit is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!