Sárgabarackos csiga

kecskesajttal és dióval
  • kb. 25 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc
  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270g
  • 40 dkg sárgabarack megmosva, apró kockákra vágva
  • 10 dkg kecskesajt apró kockákra vágva
  • 5 dkg dió aprítva
  • 5 szelet szárított sonka kockákra vágva
  • 2 ek. krémtejszín (Creme Fraiche)

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sonkát, diót, kecskesajtot és sárgabarackot egy tálban összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt vízszintesen kitekerjük. Megkenjük a krémtejszínnel úgy, hogy a felső szélénél kb. 5 cm szélességben szabadon maradjon, majd
    megszórjuk a sonkás sárgabarackos töltelékkel. Alulról kezdve, szorosan feltekerjük, majd a roládot kb. 3 cm széles szeletekre felvágjuk.

  4. Lépés 4

    A csigákat a sütőpapírra fektetve egy tepsibe tesszük. A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!