sertésszűz zsályával

Sertésszűz zsályával

leveles tésztában
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Mennyei lédús sertésszűz ropogós leveles tésztában. A zsálya és a prosciutto sonka teszi igazán különlegessé ezt a finom Karácsonyi fogást.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 190°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sertés szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon kisütjük és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A sertésszüzet körbetekerjük a sonkával.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, belecsomagoljuk a sertésszüzet a zsályalevelekkel, alaposan lezárjuk a tésztát és a sütőpapírra helyezzük. Megkenjük tojással, majd villával többször megszurkáljuk és a csomagolásból hátramaradt tésztadarabkákkal díszítjük.

  5. Lépés 5

    A sertésszüzet a sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Rövid ideig pihentetjük, majd felvágva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!