Sonkás stangli
0 Bewertungen
- 6 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 8 vékony szelet sonka
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, felvert tojással kenjük meg, és vágjuk 1,5 cm széles csíkokra. A csíkokat hajtsuk félbe és csavarjuk meg.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 6 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A sonkaszeleteket hosszában felezzük, és tekerjük a stanglik köré.
Tipp
A sonkás stanglit kínálja egy pohár finom bor mellé, vagy elöételként tálalja.