Vegán nektarin galette fagyival

  • 35-40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe.

  3. Lépés 3

    A tésztát megkenjük sárgabarack lekvárral úgy, hogy a szélétől 3 cm szabadon maradjon. Megszórjuk a mandulával és ráhelyezzük a nektarint kör alakban.

  4. Lépés 4

    Az üresen hagyott tésztát a töltelékre hajtjuk. A szélét megkenjük vízzel és megszórjuk nádcukorral.

  5. Lépés 5

    A nektarin galette-t a sütő legalsó sínén 35 - 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt a galette közepére 3 gombóc fagyit teszünk.

Tipp

Más gyümülcsöt is használhatunk, például szilvát, vagy sárgabarackot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!