Spárgás – sonkás rétes rácsozva

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25-30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 600 g zöld spárga hámozva és középen átvágva
  • 100 g sonka csíkokra vágva
  • 100 g sajt (ementáli vagy gouda) reszelve a pirításhoz
  • 125 g krémtejszín
  • 1 tojás
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát sós vízben főzzük egy csipet cukorral, jól csepegtessük le, és hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A krémtejszínt tojással és fűszerekkel jól keverjük össze, adjuk hozzá a sonka és sajt 2/3 részét, és keverjük össze a spárgával.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a tészta hosszabbik oldalából vágjunk le egy 10 cm széles csíkot. A keskenyebb részt gurítsuk át tésztarácsozóval.

  5. Lépés 5

    A szélesebb tésztát rakjuk meg a töltelékkel úgy, hogy a széleken 2-3 cm-t hagyjuk szabadon, ezt kenjük meg tojással, majd a maradék sonkát, sajtot és spárgát tegyük a töltelékre.

  6. Lépés 6

    A rácsozott tésztát húzzuk szét, tegyük a töltelékre és a széleket nyomkodjuk össze.

  7. Lépés 7

    A rétest felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ha nincs tésztarácsozója, vágja a tésztát 1/2 cm széles csíkokra, és helyezze a csíkokat a töltelékre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!