Spárgával töltött leveles tészta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25-30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát hámozzuk meg, vágjuk kb. 3 cm-es darabokra, és forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, vágjuk fel 12 x 12 cm-es négyzetekre, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, középen szurkáljuk meg, tojásárgájával kenjük meg, és kb. 12 percig süssük.

  4. Lépés 4

    A vajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze. A hagymát és a szalonnát adjuk hozzá, és addig keverjeük, amíg a massza világossárga nem lesz.

  5. Lépés 5

    Állandó keverés mellett öntseük fel tejjel, sóval, borssal fűszerezzük, néhány percig főzzük. Szűrőn paszírozzuk át.

  6. Lépés 6

    A leveles tésztát tegyük tányérra, erre tegyük a spárgát, és öntsük rá a szószt, majd fedjük le tésztával. Salátalevéllel és koktélparadicsommal tálalja.

Tipp

Salátalevéllel és koktélparadicsommal tálaljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!