Spárgával töltött leveles tészta
- kb. 12 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 25-30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1 tojás sárgája
- 700 g zöld spárga
- 1 fej hagyma aprítva
- 2 ek vaj
- 100 g szalonna szeletelve
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spárgát hámozzuk meg, vágjuk kb. 3 cm-es darabokra, és forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük.
-
Lépés 3
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, vágjuk fel 12 x 12 cm-es négyzetekre, fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, középen szurkáljuk meg, tojásárgájával kenjük meg, és kb. 12 percig süssük.
-
Lépés 4
A vajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze. A hagymát és a szalonnát adjuk hozzá, és addig keverjeük, amíg a massza világossárga nem lesz.
-
Lépés 5
Állandó keverés mellett öntseük fel tejjel, sóval, borssal fűszerezzük, néhány percig főzzük. Szűrőn paszírozzuk át.
-
Lépés 6
A leveles tésztát tegyük tányérra, erre tegyük a spárgát, és öntsük rá a szószt, majd fedjük le tésztával. Salátalevéllel és koktélparadicsommal tálalja.
Salátalevéllel és koktélparadicsommal tálaljuk!