Spenótos – juhsajtos kiflik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 12 – 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 14 kiflihez:

Kifliket nem csak édes töltelékkel készíthetünk. Akár partira vagy piknikre szánod ezt a finomságot, a leveles tésztából készített juhsajtos-spenótos kifli mindig egy élmény.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, hosszában vágjuk félbe. Mindegyik tésztacsíkból vágjunk 7 egyforma nagyságú háromszöget.

  3. Lépés 3

    A spenótot a curryvel, fenyőmaggal, borssal, sóval és fetasajttal keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A tésztadarabok közepére helyezzünk egy-egy kávéskanálnyi tölteléket.

  5. Lépés 5

    A háromszögeket tekerjük fel, és formázzunk kifliket.

  6. Lépés 6

    A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg és szezámmaggal szórjuk meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A sajt helyett használhatunk fokhagymás túrót is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!