Spenótos – juhsajtos – zöldséges szeletek
- kb. 40 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 400 g mélyhűtött spenót
- 150 g juhsajt felkockázva
- 250 g gomba felkockázva
- 1 kis doboz kukorica
- 1 cukkini vékonyra szeletelve
- 2 sárgarépa apróra kockázva
- 2 közepes fej hagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- Zöldfűszerek ízlés szerint
- 2 ek olaj
- Kevés olvasztott vaj
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és fokhagymát olajon futtassuk meg, a spenótot és sárgarépát adjuk hozzá, és pároljuk együtt. A cukkinit, gombát és kukoricát is adjuk hozzá, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük zöldfűszerekkel, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Egy felfújt-formát kenjünk ki vajjal, fektessük bele a leveles tésztát, majd villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 4
Erre a tésztára simítsuk a zöldséges masszát, majd a juhsajtot. A másik tésztával fedjük be, a tésztát a szélén nyomkodjuk össze. A tészta tetejét is szurkáljuk meg villával, majd kenjük meg tojással.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 40 perc alatt süssük aranybarnára.
Ha nincsen felfújt formánk, használhatunk egy mélyebb tepsit is.