Spenótos-ricottás tortácskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 + 10 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 45 - 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 50 dkg friss spenót
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 3 ek ricotta
  • 1 cs mozzarella felszeletelve
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát az olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a friss spenótot, és egy kevés vízzel pároljuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát, sóval és borssal ízesítsük, majd pürésítsük.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és kisméretű sütőformának megfelelő méretű korongokat szaggassunk belőle.

  4. Lépés 4

    A korongokat helyezzük vajjal kikent formába, a közepét szurkáljuk meg, hogy sütéskor csak a széle jöjjön fel a tésztának.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 10 perc alatt süssük elő.

  6. Lépés 6

    A spenóthoz keverjük hozzá a ricottát, majd a tölteléket kanalazzuk a tésztakorongok közepére. A tetejére tegyünk a felszeletelt mozzarellából, és tegyük vissza a sütőbe.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 perc alatt süssük készre!

Tipp

Ha nincs mozzarellánk, használhatunk a tortácskák tetejére más egyéb kemény sajtot reszelve vagy kéksajtot morzsolva.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!