Sült juhsajt
0 Bewertungen
- 4-5 perc
- Forró olajban
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 400 g juhsajt
- Kevés cukor
- 1 citrom leve
- 1 tojás a kenéshez
- 1/2 l olaj a sütéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A juhsajtot tegyük a cukorral kikevert citromlébe, hagyjuk állni, majd vágjuk 6 szeletre.
-
Lépés 3
A sajtszeleteket helyezzük egy - egy réteslapra, a tésztaszéleket kenjük meg tojással, és készítsünk kis csomagokat.
-
Lépés 4
A sajtos - csomagokat serpenyőben, forró olajban süssük ki. A tészta legyen aranybarna, de a sajt ne olvadjon el!
Tipp
Az olajat megfelelően hevítsük fel, különben a tészta magába szívja.
Görög salátával (paradicsom, uborka, vöröshagyma, friss zöldfűszerek és citromos-olajos öntet) tálaljuk.