Sült kolbász leveles tésztában
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 4 sütnivaló kolbász
- Néhány spenótlevél
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spenótleveleket mossuk meg, sós vízben blansírozzuk, szűrjük le, öblítsük le, majd hagyjuk lecsepegni. A spenótlevelekkel tekerjük be a kolbászt.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és széltében vágjuk 4 egyforma szélességű csíkra.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük a kolbászokra, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük készre.
Tipp
A leveles tésztában sütött kolbászhoz nagyon jól illik egy tejfölös-zöldfűszeres mártogató. A tejfölhöz ízlés szerint keverjünk összezúzott fokhagymát, és ízlés szerint zöldfűszereket.