szalonnás-gombás lepény

Szalonnás-gombás lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 20-25 perc
  • 210°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 3 tojás
  • 250 g tejföl
  • 200 g bacon szalonna kockákra vágva
  • 3 újhagyma apróra vágva
  • 100 g gouda sajt durvára reszelve
  • 100 g gomba negyedelve
  • 2 ek. friss petrezselyem apróra vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojásokat felverjük, a tejföllel összekeverjük és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tészta széleit kissé behajtjuk, hogy a tejfölös keverék ne folyjon ki.

  4. Lépés 4

    A bacont, az újhagymát, a gouda sajtot és a gombát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd ráöntjük a tejfölös keveréket.

  5. Lépés 5

    A lepényt az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Miután elkészült, tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!