Szedres papucs
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 - 20 perc
Hozzávalók 15 papucshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 10 dkg szilvalekvár
- 50 dkg szeder
- 1 tojás a kenéshez
- porcukor
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül egy tepsire, és vágjuk 15 egyforma négyzetre.
-
Lépés 3
A négyzetekre kanalazzunk egy - egy mokkáskanál szilvalekvárt, majd erre tegyünk néhány szem szedret.
-
Lépés 4
Két szemközti tésztasarkot kenjük meg tojással, majd a sarkokat hajtsuk a töltelékre, és jól illesszük össze.
-
Lépés 5
A süteményeket kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük szép aranysárgára, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
Ezt a süteményt elkészíthetjük más, idény szerinti gyümölccsel is, és mindig válasszunk a gyümölcshöz ízben harmonizáló lekvárt!