Szilvás pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 13 - 17 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 20 db szilva kimagozva, negyedelve
  • 3 ek narancslé
  • 150 g lágy nyers marcipán apróra darabolva
  • 3 ek rum
  • A tálaláshoz:

    • 70 g baracklekvár passzírozva
    • 3 ek mandulalevélke
    • 6 gombóc vaníliafagylalt
    • mentalevelek

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A marcipánt a rummal és a narancslével keverjük krémes pasztává.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és 14 cm átmérőjű szaggatóval szúrjunk ki belőle 6 kört.

  4. Lépés 4

    A kiszúrt köröket kenjük meg a marcipánmasszával, rakjuk meg szilvával, szórjuk meg mandulával, majd süssük meg.

  5. Lépés 5

    A lekvárt melegítsük meg, és ezzel kenjük meg a kész pizzákat.

  6. Lépés 6

    A szilvás pizzát még melegen tálaljuk, vaníliafagylalttal és mentalevélkével díszítve!

Tipp

A maradék tésztából tehetünk vékony rácscsíkokat a pizza tetejére!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!