Szilvás pizza
0 Bewertungen
- kb. 13 - 17 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 20 db szilva kimagozva, negyedelve
- 3 ek narancslé
- 150 g lágy nyers marcipán apróra darabolva
- 3 ek rum
- 70 g baracklekvár passzírozva
- 3 ek mandulalevélke
- 6 gombóc vaníliafagylalt
- mentalevelek
A tálaláshoz:
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A marcipánt a rummal és a narancslével keverjük krémes pasztává.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és 14 cm átmérőjű szaggatóval szúrjunk ki belőle 6 kört.
-
Lépés 4
A kiszúrt köröket kenjük meg a marcipánmasszával, rakjuk meg szilvával, szórjuk meg mandulával, majd süssük meg.
-
Lépés 5
A lekvárt melegítsük meg, és ezzel kenjük meg a kész pizzákat.
-
Lépés 6
A szilvás pizzát még melegen tálaljuk, vaníliafagylalttal és mentalevélkével díszítve!
Tipp
A maradék tésztából tehetünk vékony rácscsíkokat a pizza tetejére!