Szilvás táska

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 - 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss élesztős leveles tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel. Sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, vágjuk 11 x 11 cm-es négyzetekre, a széleket felvert tojással kenjük meg.

  3. Lépés 3

    A tésztanégyzetek közepére tegyünk 1 - 1 teáskanál szilvalekvárt, a tésztaszéleket hajtsuk középre, felvert tojással kenjük meg, majd szórjuk meg mandulával.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

  5. Lépés 5

    Kicsit hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

Tipp

Mandula helyett a szóráshoz használhatunk pisztáciát is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!