Szilveszteri szerencse malacka

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 8 malackához:

Töltelék variáció 1:

  • 120 g szalonna kis kockákra vágva
  • 3 ecetes uborka
  • 100 g tejföl

Töltelék variáció 2:

  • 100 g krémsajt
  • 30 g paprika
  • 120 g szalonna
  • 1 ek. torma

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a kiválasztott hozzávalókat (1. vagy 2. variácó) összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt kitekerjük. 16 db ø 6 cm és 8 db ø 3 cm kört szaggatunk ki. A maradék tésztából orrlyukakat és füleket formázunk.

  4. Lépés 4

    8 db nagyobb tésztakörre 1-1 kanál tölteléket teszünk és a maradék 8 tészta darabot ráillesztjük. A széleket jól összenyomjuk.

  5. Lépés 5

    A 3 cm nagyságú köröket a töltött tészta korongokra tapasztjuk. Az orrlyukakat és a füleket is ráillesztjük és a borssal szemeket formázunk.

  6. Lépés 6

    A malackákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk. Csak töltsd meg azzal, ami jól esik.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!