Színes gyümölcsös rétes

Színes gyümölcsös rétes

  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 70 g Vaj
  • 700 g friss gyümölcs igény szerint alma vagy körte szeletelve, magozott cseresznye, negyedelt sárga- vagy őszibarack, felezett szilva
  • Fél citrom leve
  • Kevés fahéj őrölve
  • 100 g cukor
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zsemlemorzsát vajon pirítsuk meg, fahéjjal és citromlével ízesítsük, és felezzük el a két réteshez, szórjuk az előkészített réteslapokra.

  3. Lépés 3

    Az előkészített gyümölcs felét halmozzuk a rétestésztára, és ízlés szerint cukrozzuk. Ne tegyünk túl sok gyümölcsöt a rétesbe, mert úgy nehezebb feltekerni, és sütéskor szétfolyik.

  4. Lépés 4

    A rétest konyharuha segítségével tekerjük fel, varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 30 perc alatt süssük készre.

Tipp

Különlegessé tehetjük a rétest, ha meggyszósszal kínáljuk:
1 tk vaníliás pudingport, 1 tojás sárgáját, 50 g kristálycukrot és 1 tk vaníliás cukrot kevés tejjel keverjünk össze. Főzzük fel, hagyjuk hűlni, majd keverjünk hozzá 1 stampedli meggylikőrt, és ezzel kínáljuk a rétest.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!