Színes zöldséges rétes friss sajttal

Színes zöldséges rétes friss sajttal

  • kb. 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 2 db nagy sárgarépa megtisztítva és hosszában vékony szeletekre vágva
  • 1 db nagy petrezselyemgyökér megtisztítva és hosszában vékony szeletekre vágva
  • 1 szál póréhagyma megmosva, hosszában felezve
  • 175 g friss sajt

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az előkészített zöldséget forró vízben blansírozzuk, de ne főzzük puhára, majd tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    Az előkészített réteslap alsó részére fektessük a zöldségcsíkokat, majd friss sajttal kenjük meg, és erre ismét zöldséget és friss sajtot rétegezzünk felváltva.

  4. Lépés 4

    Végül tekerjük fel a rétest és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ez az isteni zöldséges rétes köretként is kiváló, de vegyes salátával fogyasztva főételként is megállja a helyét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!