Szőlős-diós zsák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 12-15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 - 25 perc

Hozzávalók 6 zsákhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 6 szem fehér szőlő felezve
  • 6 szem kék szőlő felezve
  • 6 ek mazsola
  • 6 ek mogyoró darálva
  • 6 ek dió aprítva
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 ek vaníliás cukor
  • Kevés fahéj őrölve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel 12 x 12 cm-es négyzetekre.

  3. Lépés 3

    A mogyorót forró serpenyőben kevés cukorral pirítsuk, és keverjük hozzá a diót, felezett szőlőszemeket és mazsolát.

  4. Lépés 4

    Minden tészta négyzet közepére tegyünk 1-2 evőkanállal a masszából, cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral szórjuk meg, majd a tésztát hajtsuk a töltelékre, a tetejét, mint egy zsák száját, nyomkodjuk össze.

  5. Lépés 5

    A zsákokat felvert tojással kenjük meg, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12 perc alatt süssük aranybarnára.

  7. Lépés 7

    A kész zsákokat szórjuk meg porcukorral.

Tipp

Próbáljuk ki a receptet fügével vagy körtével is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!