Tésztában sült lazac fehérboros mártással

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25 - 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 300 g lazacfilé
  • 200 g tőkehalfilé felkockázva
  • 2 ek spenót passzírozva
  • 1/4 l tejszínhab
  • 1 citrom leve
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 tojás a kenéshez
  • A bormártáshoz

    • 1/8 l száraz fehérbor
    • 1 db újhagyma finomra vágva
    • 1/4 l tejszínhab lehűtve
    • Só, fehér bors ízlés szerint
    • 20 g vaj
    • citromlé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A tejszínhabot a töltelék készítése előtt egy órával tegyük a mélyhűtőbe! A spenótot, ha mélyhűtött, vegyük ki, hogy felengedjen.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A finomra vágott újhagymát (fehér részét) vajon futtassunk meg, fehérborral öntsük fel, majd kapcsoljuk a lángot takarékra. A tejszínt öntsük hozzá, sóval és borssal ízesítsük, majd főzzük krémesre. Citromlével ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A tőkehalfilét aprítsuk kis kockákra, és tegyük hűvös helyre.

  5. Lépés 5

    A lazacfilét enyhén fűszerezzük sóval és borssal, és locsoljuk meg citromlével.

  6. Lépés 6

    A felkockázott tőkehalat a felolvasztott spenóttal és egy fél gerezd fokhagymával tegyük kelyhes turmixba, pürésítsük, és a jéghideg tejszínt is adjuk hozzá. Sima, homogén masszát kell kapjunk. Sóval és borssal ízesítsük.

  7. Lépés 7

    A vajas leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire. A spenótos masszát kenjük a tésztára, a széleken 3 - 4 cm-t hagyjunk szabadon.

  8. Lépés 8

    A lazacfilét fektessük középre, és a szabadon hagyott tésztaszélet az egyik oldalon kenjük meg felvert tojással. A tésztaszéleket hajtsuk a lazacfilére, úgy, hogy a tojással megkent részt hagyjuk a végére, hogy a másik tésztára ráragadjon.

  9. Lépés 9

    A rétest felvert tojással kenjük meg. és kb. 25 - 30 percig süssük, amíg szép aranybarna nem lesz. Ha légkeveréses sütőben sütjük, a sütési idő pár perccel lerövidül!

Tipp

Ehhez az ízletes réteshez szervírozzunk ropogós zöldségeket, mint pl. brokkolirózsák, és kínáljunk hozzá száraz fehérbort.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!