Tésztában sült lazacfilé medvehagymával
0 Bewertungen
- 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 csokor medvehagyma
- 80 dkg lazacfilé
- 1 marék Lenmag
- 1 cs Madársaláta
- 1 citrom
- 1 dl olívaolaj
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk 4 egyforma téglalapra.
-
Lépés 3
A lazacot vágjuk 4 szeletre, sóval és citromlével dörzsöljük be.
-
Lépés 4
A halszeleteket rakjuk a leveles tésztára, halmozzunk rá a medvehagyma leveleket, majd csomagoljuk be a halat.
-
Lépés 5
A csomagokat hajtással lefele tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg lenmaggal.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Tipp
Tálaljuk madársalátával, amit citromlével és olívaolajjal ízesítsünk.
Köszönjük szépen Marton János receptjét.