Töltött leveles katonák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók A receptet a Magyar Konyha c. magazintól kaptuk. Köszönjük!

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg tehéntúró
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 dl tejföl
  • Só, bors
  • A paprikás töltelékhez:

    • 1 piros húsú paprika
    • Fél csokor petrezselyem aprítva
    • A metléőhagymás töltelékhez:

      • 1 csokor metélőhagyma aprítva
      • A sonkás töltelékhez:

        • 5 dkg gépsonka szeletelve
        • Fél csokor kapor durvára vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük..

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és 1/3 részét vágjuk le. Ebből a részből kiszúróval szaggassunk kis formákat. A nagyobb részt vágjuk 3 x 3 cm-es négyzetekre, a tetejére illesszen egyet-egyet a kiszúrt kis formákból.

  3. Lépés 3

    A tésztát kenjük meg a tojássárgájával, és kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára.

  4. Lépés 4

    Mialatt a tészta hűl, készítsük el a krémeket. A kétféle áttört túrót keverjük simára a tejföllel, sóval és borssal, majd osszuk háromfelé a masszát.

  5. Lépés 5

    Az első adaghoz keverjük a kis kockákra vágott pirospaprikát és az aprított petrezselymet.

  6. Lépés 6

    A második adagba keverjük bele a felaprított metélőhagymát.

  7. Lépés 7

    A harmadik adagba forgassuk a kockákra darabolt sonkát és a durvára vágott kaprot.

  8. Lépés 8

    A kis szögletes leveles tészta pogácsákat lapjában válasszuk ketté, töltsük meg a krémekkel, majd krémek szerint csoportosítva helyezzük őket a kínálótálra.

Tipp

Sütés előtt a tetejére szórhatunk még különböző magvakat, mint tökmag vagy szezámmag.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!