Töltött rétes csomag

Töltött rétes csomag

  • 3 - 4 perc
  • Forró olajban
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10 csomaghoz:

  • 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 80 g sonka apróra vágva
  • 200 g savanyúkáposzta átmosva, lecsöpögtetve
  • 2 db sárgarépa apróra vágva
  • 50 g gomba szeletelve
  • 50 ml fehérbor
  • 1 ek olívaolaj
  • 125 g krémtejszín
  • 2 ek petrezselyem frissen aprítva
  • 1 tojás
  • 50 g ementáli sajt reszelve
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojásfehérje a kenéshez
  • 1/2 l olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sonkát és a hagymát forró olajban pirítsa át. Adja hozzá a savanyúkáposztát és a sárgarépát, rövid ideig pirítsa. Végül adja hozzá a gombát, ezzel is pirítsa egy kicsit, majd öntse fel a borral. Kb. 2-3 percig lefedve hagyja főni. Ezután hagyja kihűlni.

  3. Lépés 3

    A kihült tölteléket tojással, reszelt sajttal, tejszínnel és petrezselyemmel keverje össze. Sóval és borssal fűszerezze.

  4. Lépés 4

    A tésztalapokat tojásfehérével kenje meg, hajtsa félbe majd még egyszer, hogy négyzetet kapjon.

  5. Lépés 5

    1-2 evőkanál tölteléket tegyen a tésztára, majd hajtsa fel a tésztát, hogy csomagocskát kapjon.

  6. Lépés 6

    A csomagokat forró olajban süsse aranybarnára és még forrón szervírozza.

Tipp

A savanyúkáposztát helyettesíthetjük friss káposztával is. Vágjuk apróra, pároljuk meg és így használjuk a töltelékhez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!