Torta bogyós gyümölcsökkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 30 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 1 felvert tojás
  • 2 ek ribizlilekvár
  • 200 g krémtejszín
  • 2 tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • Fél citrom leve
  • Fél citrom héja reszelve
  • 600 g bogyós gyümölcs ízlés szerint mint málna, ribizli, feketeribizli, szeder vagy áfonya

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A tésztát felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg, majd előmelegített sütőben középső sínen 10 - 14 percig süssük.

  3. Lépés 3

    Vegyük ki a sütőből a tortaalapot, és vékonyan kenjük meg melegített lekvárral, majd hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A tojást a cukorral keverjük habosra. A krémtejszínt, étkezési keményítőt, citromhéjat és citromlevet keverjük hozzá.

  5. Lépés 5

    A gyümölcsöket terítsük a tésztára, majd öntsük rá a masszát.

  6. Lépés 6

    Alsó sínen kb. 30 percig süssük, még langyosan, vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp

Legfinomabb, ha friss gyümölcsöt használunk a recepthez, de a mélyfagyasztott gyümölcsöt is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!