Torta bogyós gyümölcsökkel
- kb 30 perc
- 175 °C
- 155 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 felvert tojás
- 2 ek ribizlilekvár
- 200 g krémtejszín
- 2 tojás
- 4 ek cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- Fél citrom leve
- Fél citrom héja reszelve
- 600 g bogyós gyümölcs ízlés szerint mint málna, ribizli, feketeribizli, szeder vagy áfonya
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A tésztát felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg, majd előmelegített sütőben középső sínen 10 - 14 percig süssük.
-
Lépés 3
Vegyük ki a sütőből a tortaalapot, és vékonyan kenjük meg melegített lekvárral, majd hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A tojást a cukorral keverjük habosra. A krémtejszínt, étkezési keményítőt, citromhéjat és citromlevet keverjük hozzá.
-
Lépés 5
A gyümölcsöket terítsük a tésztára, majd öntsük rá a masszát.
-
Lépés 6
Alsó sínen kb. 30 percig süssük, még langyosan, vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Legfinomabb, ha friss gyümölcsöt használunk a recepthez, de a mélyfagyasztott gyümölcsöt is használhatunk.