Spenótos tortácskák fetával

Spenótos tortácskák fetával

  • kb. 25 - 30 perc
  • 190 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 250 g friss spenót
  • 1 ek. Vaj
  • 125 g krémtejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 125 g feta
  • 100 g koktélparadicsom felezve
  • 50 g fenyőmag
  • Só és bors
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A friss pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve használjuk fel.

  3. Lépés 3

    A spenótot forrásban lévő vízben kb. 1 percig blansírozzuk. Jól lecsepegtetjük és apróra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és hozzáadjuk a spenótot és addig pároljuk, amíg a leve elfő.

  5. Lépés 5

    A krémtejszínt simára keverjük a tojások sárgájával, és a kihűlt spenóthoz adjuk. Sóval és borssal ízesítjük.

  6. Lépés 6

    A formákat olvasztott vajjal kikenjük, majd kibéleljük a tésztával és előmelegített sütőben kb. 10 percig vakon sütjük.

  7. Lépés 7

    A fetát durva darabokra morzsoljuk, a tésztára halmozzuk, majd a paradicsomot és a spenótos masszát is a tésztára tesszük.

  8. Lépés 8

    Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  9. Lépés 9

    A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk és végül a kész tortácskákra szórjuk.

Tipp

Okos ötlet: tálalhatunk mellé görög salátát, amit paradicsomból, olívából és hagymából készíthetünk el.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!