Vegán sült rétes
            Vegán rétes pillanatok alatt. Ebben a receptben a gomba, a szójagranulátum és a cékla találkozik a ropogós leveles tésztánkkal és együtt egy isteni rétest alkotnak.
- kb. 30 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 30 perc
 
Hozzávalók 1 vegán sült réteshez:
A vegán sült réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
 - 100 g csiperke gomba negyedelve
 - 1 hagyma felkockázva
 - 2 gerezd zúzott fokhagyma
 - 50 ml szójaszósz
 - 250 ml víz
 - 80 g szójagranulátum
 - 2 ek. előfőzött cékla finomra vágva
 - 1 csokor petrezselyem apróra vágva
 - egy kevés olaj a sütéshez
 - őrölt bors
 
A salátához:
- 1/2 lilakáposzta apróra vágva
 - 40 ml almaecet
 - 100 ml dióolaj
 - 2 narancs filézve
 - 1/2 csokor petrezselyem
 - őrölt só és bors
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
Először elkészítjük a sült keveréket. Ehhez a gombát, a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a vizet, majd felforraljuk az egészet.
 - 
            Lépés 2
A szójareszeléket, a céklát és a petrezselymet egy tálba tesszük, majd ráöntjük ezt a forró gombás keveréket, majd 30 percig pihentetjük, időnként megkevergetve.
 - 
            Lépés 3
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A sült keveréket egy szitán leszűrjük.
 - 
            Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A sült keveréket a tészta közepén eloszlatjuk úgy, hogy mindkét oldalon kb. 5 cm-es csíkot üresen hagyunk. A tészta széleit vízzel megkenjük.
 - 
            Lépés 5
A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre, majd alulról feltekerjük, a széleket jól lezárjuk.
 - 
            Lépés 6
A rétest az előmelegített sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
 - 
            Lépés 7
Közben az apróra vágott lilakáposztát az ecettel és az olajjal jól összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a narancsfilét és a petrezselymet, és jól összekeverjük.
 - 
            Lépés 8
A sült rétest szeletekre vágjuk és a salátával tálaljuk.