Torta magvakkal és almával

  • kb. 45 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók egy 28 cm tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darabolt almát az almapürével, a fahéjjal, a keményítővel és a mazsolával összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy formába terítjük. A lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. Az almás keveréket a tésztára öntjük.

  4. Lépés 4

    A tortát kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Kb. 15 perccel a sülési idő lejárta előtt, rászórjuk a magvakat a tortára és mézet csorgatunk rá. Végül hűlni hagyjuk.

Tipp

Tálaljuk langyosan, egy gombóc vaníliafagylalttal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!